Gratis download

10 tips voor verlichting van de thuiswerkplek

Bij telewerken hoort een goede werkplek

Nu we veel thuiswerken is dat nog belangrijker. Met goede verlichting werk je performanter en worden je ogen minder snel moe. Hoe zorg je ervoor dat de verlichting van je thuiswerkplek optimaal is? Groen Licht Vlaanderen, NSVV en IBE-BIV geven via deze gratis downloadbare publicatie 10 tips om de verlichting van je werkplek te verbeteren.

Dag- en kunstlicht

Zorg om te beginnen voor voldoende daglicht. Daglicht is het beste licht om prettig bij te werken. Bovendien maakt daglicht alle kleuren evengoed zichtbaar in tegenstelling tot kunstlicht, dat bepaalde kleuren anders kan weergeven. Toch is kunstlicht onvermijdelijk als er te weinig daglicht op je werkplek is.

Volgens de Europese norm moet er voor kantoorwerkzaamheden altijd tenminste 500 lux aanwezig zijn. ‘Lux’ is de hoeveelheid licht op een bepaald oppervlak. Onder meer de locatie van je werkplek is van belang voor de hoeveelheid en het type kunstlicht dat je nodig hebt als aanvulling op het daglicht. Daarnaast spelen de kleurweergave van kunstlicht en de lichtkleur een rol bij de keuze voor de juiste verlichting.

Nuttige informatie

  • Prijs: gratis
  • Auteurs: Ing. Rienk Visser, Dr. Ir. Juliëtte van Duijnhoven
  • Jaar van uitgifte: 2021
  • Aantal pagina’s: 16

Deze publicatie kwam tot stand in een samenwerking tussen de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde(NSVV), het Belgisch Instituur voor Verlichtingskunde (IBE-BIV) en Groen Licht Vlaanderen.

Deze uitgave is beschikbaar in het Nederlands en het Frans.

Meer informatie over deze uitgave op onze pagina Publicaties. 

Online registreren voor de gratis download via onderstaand bestelformulier

ORDER FORM "10 TIPS FOR LIGHTING THE HOME OFFICE"

Please use this form to order this magazine

    The personal data you provide is collected by IBE-BIV for internal use only. In no case, your information will be transferred to third parties without your authorisation. You can access the database containing your personal data and modify this information anytime by contacting IBE-BIV - info@ibe-biv.be.

Share this post