Publicaties

Publicaties2021-01-20T12:33:33+01:00

In deze rubriek houden we u graag op de hoogte van allerlei publicaties zoals CIE publicaties, aanbevelingen en standpunten van het BIV, persartikelen over het werk van het BIV, onze meest recente nieuwsbrieven en eventueel andere interessante informatie uit de verlichtingssector.

Nieuwste CIE publicaties

De hier vermelde normen, standaarden en technical reports werden recentelijk
door het CIE gepubliceerd en kunnen aangekocht worden via de CIE webshop.

Als lid van het BIV geniet u bovendien van een korting van 66.7% bij aankoop van CIE publicaties.
Vraag naar de kortingscode op het secretariaat via info@ibe-biv.be

Het BIV in de pers

Hieronder vindt u de meest recente artikelen verschenen in de pers en die verband houden met de activiteiten van het BIV.

Eigen Publicaties

Momenteel werkt het BIV, in samenwerking met NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde en GLV (Groen Licht Vlaanderen) aan een nieuwe brochure aangaande Retrofit. U leest er hier meer over.

Sinds de introductie van LED zijn er oplossingen bedacht om bestaande armaturen om te bouwen naar LED. De logica is simpel: waarom een bestaand toestel weggooien als de meeste componenten nog prima zijn? De bestaande lamptechnologie is verouderd en met LED valt er een besparing te halen.
Een retrofit oplossing kan een oplossing zijn. Bovendien worden binnenkort een aantal lichtbronnen verboden in Europa omwille van hun te lage energie-efficiëntie en te grote impact op het milieu, zodat een renovatie zich opdringt.

Daarom heeft het NSVV (Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde) het voortouw genomen om samen met haar Belgische tegenhanger, het BIV (Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde) en GLV (Groen Licht Vlaanderen, Vlaamse cluster van verlichtingsorganisaties) een brochure uit te geven. Deze brochure zal de milieubewuste en resultaatgerichte renovator helpen bij de keuzes die moeten worden gemaakt bij het retrofitten.

Het doel van de brochure is tweeledig : in de eerste plaats is het een hulpmiddel om de lezer te doen nadenken over alle aspecten die hier van belang zijn. In de tweede plaats is het de eerste samenwerking tussen Nederland en België waar, met respect voor elkaars eigenheid, er een mooi werkdocument is tot stand gekomen. Op deze manier kunnen we met gedeelde inspanningen een gezamenlijk resultaat neerzetten..

De publicatie kreeg als titel “Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?” en wordt verwacht voor eind maart 2021. Er zal eveneens een Franse vertaling beschikbaar zijn.

We willen onze sponsors hierbij dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage.

Overige Aanbevelingen

De volgende documenten kan u gratis consulteren en downloaden.

Voordelen Lidmaatschap

Verneem hier welke voordelen u geniet met uw lidmaatschap bij het BIV

Ik wil graag lid worden
Lidmaatschap
Go to Top