Werkgroep C : Openbare Verlichting

Werkgroep C van het BIV bestudeert de aspecten rond openbare verlichting en de visuele aanduiding en informatie voor het transport en het verkeer, zoals bijvoorbeeld de verlichting van de wegen en de voertuigen, de markering en de signalisatie voor alle soorten openbare wegen en alle soorten gebruikers en voertuigen.
Visuele hulpmiddelen voor andere transportwijzen dan het weggebruik behoren eveneens tot het studiegebied van deze werkgroep.
Deze werkgroep volgt de internationale activiteiten van de CIE op CIE-niveau :

CIE Division 4 : Lighting and Signalling for Transport

Groep C volgt de normalisatie op Europees niveau en neemt actief deel aan de werkgroepen van het CEN TC 169 :

CEN TC 169 WG 6 : Tunnel lighting
CEN TC 169 WG 12 : Joint Working Group with CEN/TC 226 – Road lighting

Groep C is samengesteld uit verschillende subwerkgroepen. De voornaamste activiteiten hiervan bestaan in het opvolgen, becommentariëren en uitbrengen van het Belgisch advies over de verschillende onderwerpen die worden besproken op het niveau van de CIE en het CEN.

Op Belgisch niveau heeft het BIV een selectiedocument van de verlichtingsklassen voor de openbare verlichting opgesteld – Openbare verlichting – Selectie van de verlichtingsklassen.
Dit is bedoeld als aanvulling op het document : CEN-rapport (CR) 13201-1, Openbare verlichting – Selectie van de verlichtingsklassen.

Werkgroep C werkt momenteel in de vorm van een triarchie (Bénédicte Collard, Marc Vanden Bosch en Jérôme Dehon) met aan het hoofd Mevr Bénédicte Collard. Samen met de overige directeurs van de andere werkgroepen maakt zij deel uit van het Directiecomité.
Het accent ligt vooral op werk op vlak van normalisatie.

Wenst u deel uit te maken van een van de werkgroepen, neem dan contact op met het secretariaat via info@ibe-biv.be

Bénédicte Collard
Bénédicte CollardDirecteur werkgroep C