Interview met Patrick Janssens, Normec Rei-Lux

Naar aanleiding van hun lidmaatschap eind 2023

BIV: Jullie zijn in de loop van 2023 lid geworden bij het BIV.
We kennen u als Sales Manager België bij Normec Rei-Lux en we mochten jou en Willy Frans reeds vele malen ontmoeten tijdens onze jaarlijkse seminaries en ook op andere events.

BIV: Legt u nog kort even uit wat uw organisatie precies doet en wat Normec Rei-Lux de lichtsector te bieden heeft.

Patrick : Normec test, inspecteert en certificeert, zodat organisaties veilig, snel en (kosten)efficiënt kunnen innoveren.
Normec Rei-Lux biedt u een inzicht in de conditie en stabiliteit van uw verlichtingsmasten, sportverlichtingsmasten, muurankers en verkeersregelinstallaties.
Wij informeren en rapporteren u over de levensduurverwachting van elk object en brengen in beeld welke veilig zijn of op korte termijn vervangen dienen te worden.
Onze meetmethodiek voor stabiliteitsmetingen is gepatenteerd. De testen worden uitgevoerd conform de EN40 norm. De toegepaste meetmethoden zijn niet destructief.
Voor elk door ons gemeten en goedgekeurd object verstrekken wij een zekerheidscertificaat.
De resultaten van onze metingen worden nadien geanalyseerd en verwerkt door onze studiedienst. Je kan de resultaten raadplegen via een persoonlijk digitaal rapport.
In het kader van duurzaamheid, veiligheid en kostenefficiëntie willen wij u het belang van deze stabiliteitstesten sterk aanbevelen.

BIV: Naar wat gaat uw interesse binnen het BIV vooral uit?
Patrick: Het is voor Normec Rei-Lux een evidentie om deel uit te maken van het BIV.
Met grote belangstelling kijken wij uit naar de activiteiten van de diverse werkgroepen.
Vooral de expertise binnen de werkgroepen van het BIV waar kennisgeving van en toepassingen in openbare ruimte aan bod komen genieten onze specifieke belangstelling.

BIV: Zowel uzelf als Willy Frans zijn al jaren actief in de verlichtingswereld en in het IBE-BIV. Hebben jullie elk een specifieke expertise?

Patrick: Onze contactpersonen bij Normec Rei-Lux zijn inderdaad Willy Frans en mezelf, Patrick Janssens (patrick.janssens@normecgroup.com).
Willy Frans is gewezen voorzitter van het BIV en heeft door zijn professionele carrière bij openbare besturen heel veel ervaring op vlak van wegverlichting en tunneluitrustingen.
Patrick Janssens deelt deze expertise als salesmanager bij verlichtingsfabrikanten gerelateerd aan Openbare Verlichting.

Patrick Janssens

Sales Manager OV Normec Rei-Lux